GLUMAC DIMITRIJE ILIĆ – 52. ROĐENDAN

Na današnji dan 24. januara 1965. godine u Čačku je rođen glumac Dimitrije Ilić. Glumeo je u više ostvarenja od kojih su najpoznatiji filmovi Granica, Tri palme za dve bitange i ribicu, Bure baruta, Mrtav ‘ladan, Crni Gruja i kamen mudrosti, Čitulja za Eskobara, Resolution 819 i drugi. Pored toga imao je uloge u dosta TV serija od kojih su neke Srećni ljudi, Gore dole, Seljaci, Naša mala klinika, Moj rođak sa sela, Šesto čulo, Drug Crni u NOB-u i Ravna gora. U pozorištu je ostvatrio zapažene uloge kako u svom matičnom pozorištu, Nardonom pozorištu u Beogradu, tako i u Malom pozorištu „Duško Radović“.

Dimitrije trenutno obavlja funkciju pomoćnika upravnika drame Narodnog pozorišta u Beogradu, a možete ga videti u predstavama Narodni poslanik, Kod večite slavine, Dama s kamelijama, Velika drama, Gospođa ministarka i drugim.

Našem dragom zemljaku, glumcu Dimitriju Iliću, Udruženje Čačana u Beogradu želi puno uspeha u životu i daljem umetničkom radu.

Administrator

1 коментар

Ostavite odgovor

Vaš email neće biti javan. Obavezna polja su obeležena *

Morate koristiti ove HTML oznake i komande: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Pristupnica

pristupnica

Dopunite rečnik čačanizama

pristupnica

Facebook stranica