KNjIGA MILANA PAJEVIĆA „PITAO BIH. KOGA DA PITAM?“ – IZDANjE NA SRPSKOM JEZIKU

U knjižarama se može nabaviti zanimljiva knjiga „Pitao bih. Koga da pitam?“. Pisac je gospodin Milan Pajević, rođeni Užičanin, prijatelj Udruženja Čačana u Beogradu, koga su zivot i posao prethodnih decenija vodili u mnoge daleke i zanimljive krajeve. Knjiga je originalno napisana i izdata na ruskom jeziku, a sada imamo prevod na srpski u izdanju izdavačke kuće Slovo Press. Srpski prevod knjige ukrašen je prelepim fotografijama Ovčarsko-Kablaske klisure.

U deset priča sabrano je piščevo interesantno lično i profesionalno inženjersko iskustvo tokom rada na velikim projektima u inostranstvu. Priče su nastale kao primeri iz prakse kojima je autor svoja predavanja o menadžmentu činio zanimljivijim, i knjiga kao takva nije namenjena samo inženjerima ili menadžerima. Snalaženje u kritičnim situacijama na velikim projektima, pogotovo u Iraku, obiluje finim humorom. Sve situacije u kojima se autor našao i koje je opisao u pričama, u stvari su krizne, neretko i opasne. Knjiga je nastajala više od dvadeset godina.

Milan Pajević rođen je 6. avgusta 1952. u Užicu, tada Titovom, u porodici prosvetnih radnika. Više razrede osnovne škole završio je u Arilju, gimnaziju u Požegi, tada Užičkoj, a potom i mašinski fakultet. Posle rada u razvojnom centru Livničko-metalskog kombinata i livnici FOB na Novom Beogradu bavio se organizacijom i realizacijom investicionih projekata u Iraku, Rusiji i Ukrajini. U periodu 2005−2012. bio je gostujući predavač na univerzitetima u Rigi i Kijevu sa master-klasom Liderstvo u projektnom menadžmentu. Napisao je knjigu „Pitao bih. Koga da pitam?“ koja je 2008. godine izdata na ruskom jeziku. Ovih dana završava se prevod na engleski jezik. Priče su objavljivane na engleskom, ruskom, ukrajinskom, švedskom i srpskom jeziku. Posle dugogodišnjeg rada u inostranstvu 2014. godine Milan se vratio u zemlju. Trenutno se bavi konsaltingom u sferi investicija, piše za svoju dušu, a većina priča i eseja napisanih u poslednjih godinu dana nalazi se na portalu Naš Nedeljnik. Otac je četvoro dece i deda istom tolikom broju unuka.

Udruženje Čačana u Beogradu poziva svoje članove i prijatelje da se upoznaju sa zanimljivim literernim opusom gospodina Milana Pajevića, a gospodinu Pajeviću želimo puno uspeha u daljem kreativnom radu.

Milan Pajević – Fejsbuk nalog
Ovčarsko-Kablarska klisura – Priča iz knjige Milana Pajevića
Izdavačka kuća „Slovo Pres“ – O knjizi Milana Pajevića
Fejsbuk nalog knjige „Pitao bih. Koga da pitam?“

Administrator

Ostavite odgovor

Vaš email neće biti javan. Obavezna polja su obeležena *

Morate koristiti ove HTML oznake i komande: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Pristupnica

pristupnica

Dopunite rečnik čačanizama

pristupnica

Facebook stranica