PREMINUO VELISAV VELjO BOGIĆEVIĆ (8.4.1931. – 1.5.2017) dugogodišnji predsednik Opštine Čačak

Velisav Veljo Bogićević, dugogodišnji predsednik Opštine Čačak, posle duže bolesti preminuo je 1. maja 2017. godine u 86. godini života.

Veljo Bogićević rođen je 8. aprila 1931. godine u lučanskom selu Krstac. Gimnaziju je završio u Požegi, Učiteljsku školu u Užicu, a zatim je diplomirao na Višoj školi društveno-političkih nauka u Beogradu. Bio je prosvetni radnik u selima dragačevskog sreza, a 1957. godine postavljen je za direktora škole u Pranjanima. Do imenovanja za predsednika Opštine Čačak obavljao je više odgovornih funkcija, pored ostalog u Fabrici reznog alata i Domu kulture u Čačku, u kome je bio prvi direktor. Veljo Bogićević je bio predsednik Opštine Čačak od 28. maja 1973. do 21. aprila 1982. godine. Period u kome je on bio predsednik opštine smatra se zlatnim dobom Čačka po mnogo čemu, pre svega po razvoju privrede i velikim infrastrukturnim ulaganjima. U te velike projekte ubraja se izgradnja moderne zgrade bolnice, obilaznog puta oko Čačka, sedam dečijih vrtića, dve robne kuće u centru grada, objekta autobuske stanice, pešačkog mosta, savremene Sladare, tada najveće na Balkanu, osnivanje četiri osnovne škole i dva fakulteta, kao i mnogi drugi projekti.

Sahrana Velisava Velja Bogićevića biće održana u sredu 3. maja 2017. godine u 12 časova na Čačanskom Groblju.

Administrator

Ostavite odgovor

Vaš email neće biti javan. Obavezna polja su obeležena *

Morate koristiti ove HTML oznake i komande: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Pristupnica

pristupnica

Dopunite rečnik čačanizama

pristupnica

Facebook stranica