PROMOCIJA KNjIGE „TAKO JE RADIO I STVARAO DRAGIŠA NEDOVIĆ“ – ponedeljak 13.2. 2017. 19h

Pozivamo vas na promociju knjige o stvaralaštvu Dragiše Nedovića, jednog od najplodonosnijih srpskih kompozitora, muzičara i pesnika narodne muzike. Neke od Dragišinih najpoznatijih pesama su: Stani, stani Ibar vodo, U lijepom starom gradu Višegradu, Kome šumiš oj Moravo, Negde u daljini pogled mi se gubi, Na Moravi vodenica stara, Karanfil se na put sprema, Harmoniko moja suzom nakvašena, Ajd’ d’ idemo Rado, Jesen prođe ja se ne oženih, Jutros mi je ruža procvetala, Lepe li su nano Gružanke devojke, Obraše se vinogradi, Prođoh Bosnom, kroz gradove, Tekla reka Lepenica, Smederevo, grade od starina, Stade se cveće rosom kititi i desetine drugih.

Zbog prefinjenog osećaja za narodni melos i muziku mnnoge od ovih pesama su u narodu prihvaćene kao narodne, a malo ko im zna autora. Profesor Dragam Bataveljić svojim proučavanjem i knjigama koje izdaje o životu i delu Dragiše Nedovića pokušava da od zaborava otrgne delo čoveka koji je u srpskoj istoriji zaslužio mnogo bolje i važnije mesto od onoga koje sada zauzima.

Udruženje Čačana u Beogradu poziva svoje članove i simpatizere da prisustvuju ovoj zanimljivoj promociji u organizaciji Udruženja za odbranu ćirilice „Dobrica Erić“.

Autor knjige: Prof. Dr Dragan Bataveljić
Datum: ponedeljak 13. februar 2017. godine, od 19 časova
Organizator promocije: Udruženje za odbrani ćirilice „Dobrica Erić“
Mesto odrižavanja: Srpski kulturni centar u Beogradu, Skerlićeva 12

Administrator

Ostavite odgovor

Vaš email neće biti javan. Obavezna polja su obeležena *

Morate koristiti ove HTML oznake i komande: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Pristupnica

pristupnica

Dopunite rečnik čačanizama

pristupnica

Facebook stranica