PURIŠA ĐORĐEVIĆ – 93. ROĐENDAN

Na današnji dan, 6. maja 1924. godine u Čačku rođen je naš proslavljeni sugrađanin, reditelj i književnik Mladomir Puriša Đorđević, višedecenijski član Udruženja Čačana u Beogradu. Snimio je dvadeset jedan igrani film i oko pedeset dokumentarnih i kratkih filmova. Autor je mnogih filmskih ostvarenja koja ulaze u anale srpskog filma. Poznati i priznati su njegovi filmovi kao što su „San“, „Jutro“, „Podne“, „Devojka“, „Prvi građanin male varoši“ i mnogi drugi. Pored toga gospodin Đorđević je objavio i devet knjiga priča i romana od kojih su poznatije „Osam kila sreće“, „Lola Beograd“, „Pisma iz male varoši“, „Maslačak“, „Karavan tone u gusti mrak“, „Biciklisti“ i druge.

Udruženje Čačana u Beogradu gospodinu Đorđeviću želi dobro zdravlje i još puno uspeha u kreativnom radu, uz ogromnu zahvalnost za njegov celokupni dosadasnji rad i sva ostvarenja koja nam je podario. Sa gospodinom Đorđevićem smo danas kontaktirali i čestitali mu rođendan. Ovim putem prenosimo njegove srdačne pozdrave svim članovima Udruženja Čačana u Beogradu.

Administrator

Ostavite odgovor

Vaš email neće biti javan. Obavezna polja su obeležena *

Morate koristiti ove HTML oznake i komande: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Pristupnica

pristupnica

Dopunite rečnik čačanizama

pristupnica

Facebook stranica