U TOKU JE IZLOŽBA AKVARELA I AKVAGRAFIJA DUŠKA MILOŠEVIĆA, GALERIJA „DUNAVSKI UMETNIČKI IZLOG“, 3.4. – 5.5. 2017.

Pozivamo sve one koji još nisu posetili izložbu akvarela i akvagrafija Duška Miloševića da ti učine jer sigurno neće zažaliti. Izložba je postavljena u holu Kompanije „Dunav osiguranje“, ulica Makedonska 4 u Beogradu, i traje do 5. maja 2017. godine. Slike se mogu pogledati radnim danom (ponedeljak-petak) od 9 do 19 časova. Prikazani akvareli rađeni su u starom magičnom trouglu između vode, boje i papira, a teme su zidovi i zidanje. Akvagrafije su, sa druge strane, proizašle iz akvarela. One su slikarski spoj AKVA-rela i foto-GRAFIJE, odatle i ime. Nastajale su tako što su neke fotografije iz kataloga izložbe „Album starog Čačka 1870-1941.“, odštampavane na akvarel-papiru, a ostatak belog prostora dovršavan je u klasičnom akvarelskom postupku. Izložba je prodajna, tako da na ulazu možete preuzeti primerak kataloga slika sa cenama i kontakt podacima autora.

Arhitekta Duško D. Milošević rođen je u Beogradu 13.8.1955. godine. Duboko verujemo da je u tom trenutku do Beograda stigao dah ruže vetrova sa Morave, iz vijuga ovčarsko-kablraske klisure, i Dušku podario veliko srce puno emocije i ljubavi prema našem rodnom kraju. Kroz vreme koje je još kao dečak provodio u Čačku, duga topla leta i zimske raspuste, Duško je postao i ostao doživotno omađijan magijom našeg podneblja i ljudi. Iz te magije izrodile se mnoge njegove slike sa motivima našeg kraja. Kroz isti zanos nastala je i njegova prva knjiga „Moj rečnik čačanskih pojmova“ izdata 2011. godine, knjiga kratkih priča i nostalgičnih sećanja o Čačku i Čačanima, svedočanstvo koje je teško koga moglo ostaviti ravnodušnim. Potom je 2013. godine izdao knjigu „Balkanske sitnice“, a 2015. godine knjigu „Muke po Radošu“. Konačno krajem 2016. godine u goste nam stiže i „Naš rođak Fejso“. Svoj slikarski rad do sada je predstavio kroz tri veće samostalne izložbe i to u Etnografskom muzeju u Beogradu 2000. godine, u Domu kulture u Čačku 2001. i 2012. godine, kao i nekoliko grupnih izložbi. Dobitnik je II nagrade na VII Oktobarskom salonu slikara amatera 1980. godine.

Udruženje Čačana u Beogradu ponosno je što u svojim redovima ima tako nadarenog i multitalnetovanog člana. Svojim radom Duško Milošević na najbolji način prezentuje naš kraj, našu kulturu i običaje i daje pozitivan primer mladim generacijama, nekim našim budućim intelektualcima, kako treba poštovati, ceniti, promovisati i voleti svoj rodni kraj i svoju zemlju. U poslednjih destak dana Duško nas je obradovao sa dva prelepa nova akvarela koje možete videti na njegovom Fejsbuk nalogu (https://www.facebook.com/profile.php?id=100009595140793). Snimak otvaranja izložbe možete pogledati na Jutjub kanalu Udruženja Čačana u Beogradu (https://www.youtube.com/watch?v=CbXO-DUn9PE).

Trajanje izložbe: 3. april – 5.maj 2017. godine
Mesto: Hol Kompanije „Dunav osiguranje“, Makedonska 4, Beograd
Medijska podrška: Udruženje Čačana u Beogradu
Ulaz slobodan

Administrator

Ostavite odgovor

Vaš email neće biti javan. Obavezna polja su obeležena *

Morate koristiti ove HTML oznake i komande: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Pristupnica

pristupnica

Dopunite rečnik čačanizama

pristupnica

Facebook stranica