ZORAN BRANKOVIĆ I RELjA TURUDIĆ – KONCERT, GALERIJA SANU, BEOGRAD, SUBOTA 11.3.2017. 18h

Naš dragi zemljak Zoran Branković, zajedno sa magistrom klasične gitare Reljom Turudićem, održaće u subotu 11. marta 2017. godine od 18 časova koncert u prostoru galerije Srpske akademije nauka i umetnosti, Knez Mihailova 35, Beograd. Na koncertu će biti predstavljene melodije sa njihovog CD-a „Solunac“, na kome je u novijem i savremenijem zvuku instrumentalno izvedeno 14 pesama koje su pevali srpski vojnici u I svetskom ratu. Ulaz je slobodan.

Zoran Branković rođen je 27. avgusta 1951. godine u Gnjilanu, a već sa 6 godina se preselio sa porodicom u Čačak gde je proveo detinjstvo i mladost. Sa 15 godina počinje da svira gitaru i član je više Čačanskih rok grupa kao što su „Dečaci sa Morave“, „Nautilus“, „Vatra“, kao i legendarnog čačanskog rok sastava „Krvna grupa“. U tom periodu radio je i muziku za pozorišne predstave. Iako je završio višu mašinsku školu svoj život je potpuno posvetio muzici. Sarađivao je sa dosta grupa, kao što su „Ođila“ i „Novi spomenari“, potom sa više domaćih i stranih džez i drugih muzičara. Do sada je izdao sedam CD izdanja. Autor je muzike za radio dramu o Mini Karadžić. Dobitnik je prve nagrade na Budvanskom festivalu za pesmu „Rane“ koju je izvodila grupa „Zana“. Autor je predivne knjige „Kako je Čačak zavoleo rokenrol“ koja prati istoriju prvih 50 godina rokenrola u Čačku kroz faktografske podatke i sećanja aktera. Kao koautor priprema knjigu o grupi „Dečaci sa Morave“ koja bi svetlo dana trebala da ugleda krajem ove godine. Nastupao je širom sveta sa velikim brojem domaćih i stranih muzičara.

Udruženje Čačana u Beogradu ponostno je na svog poznatog i uspešnog sugrađanina. Drago nam je što na najbolji mogući način u zemlji i inostranstvu muzikom promoviše zvukove i kulturu našeg zavičaja i naše zemlje. Zoranu Brankoviću i Relji Turudiću želimo puno uspeha u daljem radu.

Administrator

Ostavite odgovor

Vaš email neće biti javan. Obavezna polja su obeležena *

Morate koristiti ove HTML oznake i komande: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Pristupnica

pristupnica

Dopunite rečnik čačanizama

pristupnica

Facebook stranica